FS Austria – Ενθαρρυντικά αποτελέσματα για την Centaurus Racing Team με τον Θ. Κρασώνη στο τιμόνι

Η Centaurus Racing Team και ο Θωμάς Κρασώνης συμμετείχαν στον διαγωνισμό Formula Student της Αυστρίας, με την ομάδα να κατακτά σημαντικές επιτυχίες στα επιμέρους αγωνίσματα. 

Αναλυτικά η ενημέρωση από την ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας:

Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο έρευνας και μελέτης, η φετινή αγωνιστική περίοδος για την ομάδα μας περιέχει τους διαγωνισμούς της Αυστρίας και της Ουγγαρίας. Καθώς οι διαγωνισμοί της περσινής χρονιάς ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας κληθήκαμε να ανταπεξέλθουμε σε πρωτόγνωρες για όλους συνθήκες.

Συνεχίσαμε τη μελέτη του μονοθεσίου μας, επικοινωνήσαμε με επαγγελματίες του χώρου και αναπτύξαμε την έρευνά μας. Αυτή την περίοδο έχουμε ολοκληρώσει τον έναν εκ των δύο διαγωνισμών που θα συμμετέχουμε φέτος, αυτόν της Αυστρίας ανάμεσα σε 60 ομάδες.

Η ομάδα μας για πρώτη φορά συμμετείχε στον διαγωνισμό, έναν από τους πιο απαιτητικούς του Formula Student. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για όλα τα μέλη, αφού καταφέραμε να διακριθούμε 4οι στο στατικό αγώνισμα του Engineering Design, 15οι στο Cost and Manufacturing, και 17οι στο Business Plan.

Ορισμένες τεχνικές δυσκολίες, ωστόσο, δεν κατέστησαν δυνατό να πετύχουμε το μέγιστο και στα δυναμικά αγωνίσματα του διαγωνισμού. Σειρά έχει ο διαγωνισμός της Ουγγαρίας (07/08-11/08). Έχοντας λάβει την ανατροφοδότηση των κριτών από τον τελευταίο διαγωνισμό κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές που χρειάζονται και είμαστε έτοιμοι να αποδώσουμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας.

Σε αυτό το σημείο θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους χορηγούς μας χάρη στους οποίους καταφέρνουμε να συνεχίζουμε κάθε χρόνο την έρευνά μας και να εξελίσσουμε τα μονοθέσια που κατασκευάζουμε.