Ο Θωμάς Κρασώνης στις ΗΠΑ: Μία μοναδική εμπειρία ολοκληρώθηκε

Ο Θωμάς Κρασώνης αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε οβάλ στη Φλόριντα των ΗΠΑ, και χαρακτηρίζει την εμπειρία μοναδική, πρωτόγνωρη, και δύσκολη.

Το μεγάλο ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες ολοκληρώθηκε για τον Θωμά Κρασώνη και την ομάδα του, μετά από δύο αγώνες στο New Smyrna Speedway, μία από τις πάμπολλες οβάλ πίστες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Στην προσπάθειά του υπήρξε αρωγός ο Χάρης Μπουροθανασόπουλος, που ταξίδεψε μαζί του ως τη Φλόριντα.

Ο πρώτος αγώνας έγινε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, κι είχε διάρκεια 35 γύρων, με τον Κρασώνη να εξηγεί πώς πήγε αυτός:

«Ο πρώτος αγώνας ήταν μια τρομερή εμπειρία, καθώς έζησα πράγματα πρωτόγνωρα, όπως η έλλειψη race control και το απολυτό χάος που επικρατούσε στην πίστα την ώρα του αγώνα. Από τα πιο δύσκολα πράγματα που έχει χρειαστεί να κάνω ποτέ και σιγουρά το πιο απαιτητικό από άποψη έντασης και αδρεναλίνης. Ξεκίνησα τον αγώνα στη 21η θέση ανάμεσα σε 33 οδηγούς και είχα καταφέρει να βρεθώ κοντά στη 15η όταν έγινε  μια μεγάλη καραμπόλα η οποία έθεσε εκτός αγώνα 5 αυτοκίνητα μαζί και το δικό μου, καθώς -δυστυχώς- δεν είχα καθόλου χώρο για να μπορέσω να το αποφύγω. Όλα αυτά, ενώ ο αγώνας είχε μέχρι εκείνη τη στιγμή ήδη 6 επανεκκινήσεις από αλλά τρακαρίσματα. Το απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι μιλάμε για έναν αγώνα 35 γύρων που μετράνε μόνο σε καθεστώς πράσινης σημαίας!»

Για τον μεγάλο αγώνα των 100 γύρων, ο Κρασώνης είχε νέο αυτοκίνητο, και τόνισε πως επρόκειτο για την πιο απαιτητική οδηγική εμπειρία του στην καριέρα του στους αγώνες:

«Οι 100 γύροι που έτρεξα το βράδυ της Παρασκευής ήταν το κάτι άλλο. Το γεγονός ότι οι γύροι δεν μετράνε όσο ο αγώνας βρίσκεται σε καθεστώς αυτοκίνητου ασφάλειας έκανε τη χθεσινή μάχη να μοιάζει ατέλειωτη. Μετά από 50 λεπτά αγώνα σε μια πιστά οπού ο γύρος διαρκεί 20 δευτερόλεπτα, βρισκόμασταν μόλις στον 54ο από τους 100. Στην επόμενη επανεκκίνηση, λοιπόν, αφού είχα καταφέρει πάλι να φτάσω μέχρι την 16η θέση και κυνηγώντας εάν τερματισμό εντός 10αδας, υπολόγισα λάθος την έξοδο μου στην τελευταία στροφή της πίστας, και αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κανένας δεν χαρίζει τίποτα σε αυτούς τους αγώνες, οδήγησε σε επαφή κι εγκατάλειψη. Δεν έχω λόγια για αυτή την εμπειρία και νιώθω τυχερός που έχω βρει ανθρώπους που πιστεύουν στο όνειρο και μου δίνουν την ευκαιρία να παλέψω για αυτό.»

Όσο για τη συνέχεια: «Το επόμενο Αμερικανικό ραντεβού μας θα έρθει το καλοκαίρι για τη συνέχεια της προσπάθειας στα οβάλ. Οι υπόλοιπες αγωνιστικές δραστηριότητες της φετινής χρονιάς θα ανακοινωθούν σύντομα. Φεύγω χαρούμενος που μπόρεσα να είμαι ανταγωνιστικός και απογοητευμένος που  η προσπάθεια μου δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα.»

Photo Credits: NASCAR Whelen Euro Series / Gian Luca Guiglia