Posts

EuroNASCAR Brands Hatch: Top 10 finish for Thomas Krasonis on Race 2

Thomas Krasonis climbed up 7 places to grab P9 in an amazing Race 2 at the Brands Hatch circuit.

After a dismal Race 1 in a track that Thomas knows very well and likes as much as any circuit, Race 2 saw him getting a hard-fought top 10 finishing position.

Having started from P16, since he had achieved the 16th fastest lap time during Saturday’s race, he had an uplift battle to score points.

And battle he did, as he gained two positions on the opening lap, and steadily built on that.

One retirement in front of him, helped him reach P13, and then had his eyes set on a top 10 spot.

In the next 10 laps, he clinically passed his opponents, with his last battle for P9 being the most impressive, as he closed up to Veronesi, who was 4 seconds ahead of him. He cut down the gap, and then made the pass to ensure he had a good spot to stay in the top 10, and in the meantime he had achieved a lap time of 50.6 seconds, the 5th fastest of the race.

In a track where the overtaking is difficult, due to its narrow straights and many medium-speed corners, Thomas put on a show and he achieved his goal, which is always a top 10 finishing position.

In addition to the points that P9 awards in EuroNASCAR, Thomas gained 4 more points for his overtakes during the race.

You can watch the whole race in the player below:

Photo credits: Bart Dehaese

Press Release: Top10 club in EuroNASCAR UK GP

Thomas participated in the 5th and 6th round of NWES, the weekend of 1 and 2 June 2019 at Brands Hatch. The UK GP brought us a Super Pole entry during qualifying, a great Saturday race leading in a P7 finish, and a bitter Sunday race when a racing incident at Druids corner led to a drive through penalty that resulted in P25.

 

 

“Saturday was an incredible day since I managed to enter my first super pole and finish in the TOP-10 for the first time in the 7th position.

On Sunday things didn’t work out the same way , while fighting for 15th place I got a drive through penalty and ended up 25th.”

 

 

 

“I want to thank my amazing team Alex Caffi Motorsports for the work they put in to make my car extremely competitive and my Spotter!

See you all at the next race.”

NASCAR Whelen Euro Series Brands Hatch

2019 NASCAR WHELEN EURO SERIES – ROUND 5&6
NASCAR GP UK – BRANDS HATCH INDY CIRCUIT

30 May – 2 June 2019

 

Car: Ford Mustang (5.7l V8) #1

Team: Alex Caffi Motorsports

Elite 2 Driver: Krasonis Thomas

 

Schedule

Thursday, May 30

18:00 All PADDOCK OPENS for installation of teams in pit-boxes

Friday, May 31

08:00 – 13:00 All CARS TECHNICAL INSPECTIONS (Technical pit-box)
11:30 – 12:00 All MANDATORY BRIEFING Drivers / Crew-chiefs / Spotters (Briefing Room)
14:05 – 14:35 Elite 1 FREE PRACTICE 1 (30 min)
14:40 – 15:10 Elite 2 FREE PRACTICE 1 (30 min)
16:25 – 16:55 Elite 1 FREE PRACTICE 2 (30 min)
17:00 – 17:30 Elite 2 FREE PRACTICE 2 (30 min)

Saturday, June 1

09:50 – 10:00 Elite 1 QUALIFYING (10 min)
10:05 – 10:10 Elite 1 SUPERPOLE (5 min)
10:20 – 10:40 Elite 2 QUALIFYING (20 min)
10:20 – 10:40 Elite 2 SUPERPOLE (5 min)
12:45 – 13:20 All GRID WALK & AUTOGRAPH SESSION
13:28 – 14:08 Elite 1 ELITE 1 RACE 1 (38 LAPS – 74.10 Km) – Green Flag 1 Pace lap
16:58 – 17:28 Elite 2 ELITE 2 RACE 1 (30 LAPS – 58.50 Km) – Green Flag 1 Pace lap

Sunday, June 2

09:20 – 09:50 All PIT WALK & AUTOGRAPH SESSION
10:00 – 10:10 All WARMUP (10 min)
12:45 – 13:20 All GRID WALK & AUTOGRAPH SESSION
13:23 – 14:03 Elite 1 ELITE 1 RACE 1 (38 LAPS – 74.10 Km) – Green Flag 1 Pace lap
16:28 – 17:03 Elite 2 ELITE 2 RACE 2 (30 LAPS – 58.50 Km) – Green Flag 1 Pace lap

 

STREAMING SCHEDULE

SATURDAY JUNE 1

ELITE 1 & ELITE 2 Qualy – 10:40 CEST / 4:40 am EST

ELITE 1 Round 5 – 14:13 CEST / 8:13 am EST

ELITE 2 Round 5 – 17:43 CEST / 11:43 am EST

SUNDAY JUNE 2

ELITE 1 Round 6 – 14:08 CEST / 8:08 am EST

ELITE 2 Round 6 – 17:13 CEST / 11:13 am EST

Portfolio Items